שיפוד חשמלי לגריל

 

שיפוד חשמלי לגריל – כך תצרו סעודת בשרים איכותית

התיאבון עולה, התאווה לבשר מתגברת ואתם מוכנים להתחיל במלאכת העל האש. לפני שאתם חוזרים שוב לנוסחה הקבועה של פרגיותקבבנקניקיות, מה דעתכם על אסאדו, נתח עסיסי של פיקנייה או אולי עוף שלם? הגיע הזמן להעלות הילוך וליהנות מסעודת בשרים איכותית, כזאת שתצליח להפתיע את החברים והמשפחה, ובעיקר להשאיר טעם טוב והרבה ציפיות לארוחות הבאות. איך עושים זאת? פשוט מאוד, מתחילים להשתמש בשיפוד לגריל. הגיע הזמן לפגוש את החבר החדש למנגל, ללמוד על יתרונותיו, להכיר את הנתחים שמתאימים לו והכי חשוב – להבין איך מכינים בעזרתו ארוחה טעימה במיוחד.

מה זה בכלל שיפוד לגריל?

הפעם במרכז העניינים לא עומדים שיפודי העץ הדקיקים, אנחנו מדברים על שיפודים מאסיביים הרבה יותר. שיפוד לגריל הוא שיפוד מסתובב עשוי מתכת, שיכול לשאת נתחים גדולים ומרשימים. שיפוד כזה יכול להחזיק עד 4 עופות בבת אחת, או אפילו לשלב בו עוף, בקר וטלה, הכל בצלייה אחת! השיפוד ממוקם מעל הגריל ומיועד לצלייה איטית של הבשר באופן אחיד, כך שאף חלק בנתח לא נשאר מקופח. הסיבוב נעשה באופן אוטומטי, על ידי מערכת שעובדת על סוללות או בעזרת חיבור לחשמל. קיימים מגוון של שיפודים לגריל, חלקם מובנים במכשירי גריל מתקדמים, אחרים ניתנים להרכבה על סוגים רבים של גריל גז וקיים אפילו שיפוד המיועד לשימוש בשטח ומגיע עם חצובות. המשמעות היא שאין תירוצים, אפשר ליהנות מנתחי בשר איכותיים גם בחצר, גם בשימוש במנגל פשוט ואפילו מעל מדורה מאולתרת בטיול! כל מה שצריך לעשות הוא למקם את השיפוד, לזכור להוריד את רשתות הצלייה מעל הגריל, לשפד את הבשר (כאשר מוודאים שהדוקרנים משני הצדדים נלחצים היטב אל הבשר) ולהדק את הדוקרנים באמצעות הברגים הייעודים, כדי להבטיח יציבות וצלייה אחידה. לבסוף, לאחר שהכל מונח במקום, יש להפעיל את המבער האחורי של הגריל שלכם, וכמובן לדאוג שמנוע השיפוד פועל ומסתובב כהלכה.

עולם חדש של אפשרויות – יתרונות השיפוד

אז בואו נדבר תכלס, למה בכלל צריך להשתמש בשיפוד לגריל? לא מספיק להשתמש בגריל מתקדם ובבשר טוב? התשובה היא פשוטה – הכל תלוי במה שאתם רוצים להכין. אם אתם מתספקים בקבבים, רצועות בשר דקות או בנתחים קטנים, ייתכן שאפשר להישאר עם השיטה הקלאסית. אבל אתם רוצים להרחיב את הרפרטואר, להכניס לתפריט גם נתחים גדולים או להשתמש בשיטת בישול איטית, השיפוד נכנס לתמונה. שיפוד לגריל הופך את הצלייה האיטית לפשוטה הרבה יותר, לא צריך לשלוט על החום, לסובב ולבדוק שהבשר נעשה באופן אחיד – השיפוד מסתובב אוטומטית ועושה את העבודה הקשה עבורכם. הצלייה על שיפוד מתאימה לסוגי בשר רבים, בהם אנטריקוט, פיקנייה, שוק טלה, שפיץ שייטל ואסאדו. אם הרשימה הזאת עשתה אתכם רעבים, הגיע הזמן להצטייד בשיפוד איכותי ולהדליק את הגרילאת המתכון לשימוש הראשון בשיפוד כבר מצאנו בשבילכם.

קדימה, לעבודה: מתכון לעוף שלם

כדי להכין את העוף יש צורך במצרכים הבאים: 3 שיני שום טחונות, רוזמרין קצוץ דק, פלפל שחור גרוס, מלח גס, 2 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון וכמובן עוף שלם. מערבבים את כל החומרים למרינדה, ומשרים בה את העוף למשך לילה (שומרים כמות קטנה מהמרינדה בצד, אנחנו נשתמש בה בהמשך). בנוסף, ניתן לרכוש מזרק שיאפשר לכם להזריק את המרינדה אל תוך חלקי העוף, ולא רק באופן חיצוני על העור, כך תוכלו לקצר את זמן ההשרייה ולהעלות את מפלס הטעמים בתוצאה הסופית! לאחר ההשרייה, משפדים את העוף (כדאי להשתמש בחוט קצבים כדי לקשור את הרגליים והכנפיים). מתחילים בכמה דקות של צלייה בחום גבוה, כך שהעוף נמצא בגובה נמוך. לאחר שהצבע משתנה, מגביהים את השיפוד, כדי לקבל חום נמוך יותר להמשך הצלייה. בזמן שהעוף על השיפוד, כדאי למרוח אותו לפחות פעם אחת במרינדה ששמרנו בצד, בעזרת מברשת סיליקון. זמן הצלייה המומלץ הוא כשעה עד שעתיים, כתלות בגודל העוף, במיקומו ובטמפרטורה. העוף מוכן? חכו לפחות 10 דקות עד שאתם פורסים אותו, כך הנוזלים לא יזלגו החוצה והבשר יישאר עסיסי וטעים. ואל תשכחו, את הברגים שחיברנו מקודם כדאי להוריד רק עם צבת או כפפות ייעודיות לגריל כדי לא להכוות מהברזל. בתאבון!

למאמרים נוספים:

יתרונות הצלייה בגריל גז

מדריך Balko למרינדות בשר

מדריך Balko לנתחי גריל

מדריך Balko להכנת אסאדו מקצועי

 

 

כתוב חוות דעת

Be the first to review “שיפוד חשמלי לגריל”



בא לכם לפנק? עשרת המתנות המומלצות באתר



הגרילים המומלצים באתר



האביזרים המומלצים באתר