ספר המתכונים שלכם חלק ג' – צלייה וכירה

 

"באהבה גדולה אני מגישה לכם מתכון שאהוב עלי"

ספר המתכונים שלכם חלק ג' – צלייה וכירה

 

המתכון של: נעמוש ומישמיש שאולוב

צלי כתף מספר 5
לשים בסיר עמוק את הבשר, להוסיף 6 עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, כורכום, גזר שלם ומים עד הסוף
להרתיח אותו לפחות 3 שעות ,אם יש צורך להוסיף מים לבדוק עם מזלג שהוא ממש רך!
להוציא מהסיר ולהקפיא לחצי שעה(לא לשטוף את הבשר)
להוציא את הבשר ולחתוך לחתיכות יפות
בסיר רחב,
2 בצלים פרוסים לצורת ירח
2 שיני שום חתוכים
כף גדושה סוכר ולערבב
לשים את הבשר מעל הבצל ופטרוזיליה קצוצה
בקערה,
כף גדושה מרק עוף
כפית שטוחה כורכום
פלפל שחור
מעט מלח
ו3/4 כוס שמן ולערבב היטב
להוסיף את הרוטב לסיר, למלא את הסיר מים ולבשל שוב !
(טיפ: אני מכינה את הבשר יום לפני ומקפיאה, מוציאה שעה לפני מהמקפיא וחותכת)

טיפ 1

המתכון של: אפי שוורץ

חמין עוף ביין אדום, אשר כשמו כן הוא חם חמין ומחמם וממלא את הבית בריחות וטעמים נהדרים :
רכיבים:
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
8 שיני שום קלופות
3 בצלים חתוכים לשמיניות
1 כוס קטנה שעועית לבנה מושרית ללילה מסוננים
1 כוס קטנה גרגרי חומוס מושרים ללילה מסוננים
1 כוס קטנה גריסים שטופים היטב
4 כרעי עוף מפורקים
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
1 כף כמון
מלח, פלפל
כוס יין אדום יבש
מים
הכנה:
בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מסדרים תפוחי אדמה ומעל את העופות.          מפזרים את הקטניות מסביב , יוצקים יין ומוסיפים מים בגובה המרכיבים.

מביאים לרתיחה, מפזרים תבלינים את הסיר מכסים ומניחים על פלטת שבת או בתנור בחום נמוך ללילה שלם. יהיה מעניין מאוד לבשל כמובן במתקן המשולב.

המתכון של: Bar Gavlev

סטודנטים הם עם מאוד יצירתי שגרים בדירות מטר על מטר והמטבח הוא כוך לכן הכול נייד ופרקטי ועכשיו למתכון 😉
תבשיל של עוף ואורז יוצא יאמי יאמי
מצרכים:
4 רבעים של כרעי עוף מחולקים לשני חלקים לאחר שעברו עיסוי של מלח, פלפל, צ'ילי ושמן זית
2 בצלים גדולים
ראש שום
3-4 עלי דפנה
2 כוסות אורז רצוי בסמטי
מלח פלפל
הכנה: צולים על הגריל את הכרעים המתובלים וחצאי הבצל (נותן טעם מעושן לתבשיל)
בסיר: מטגנים קלות את הכרעים עם שמן זית, מוסיפים את הבצל לאחר שפרסנו אותו לרצועות ממשיכים לטגן כעשר דקות, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של הכרעים שמים את ראש השום באמצע משפרים טעמים ומביאיםם לרתיחה מבשלים עד שהעוף נימוח, מוסיפים את האורז ומים ומבשלים עוד כמחצית השעה יוצא טעים ומשביע

המתכון של: Tanya Golan

חזה עוף עם בטטות על הגז + בגריל 🙂
מבשלים את העוף עד להרתחה במים על הגז ואז משרים אותו בכף שמן, מלח פלפל, פפריקה, רוטב טריאקי וסילאן.
לאחר ההשריה מעבירים לתבנית ומכסים את הכל בנייר כסף. גריל 250 מעלות למשך חצי שעה.. לקראת הסוף מורידים את הנייר כסף להשחמה.
לבטטות: נותנים בישול קצר במי מלח של כ-88 דקות ואז מקלפים, חותכים לעיגולים ומפזרים מעט מלח גס, פפריקה, שמן זית ורוזמרין.

חזה עוף בטטות

שמרית אוחנה – כבד עם בצל מטוגן וסילאן מעל פירה –

כבד ובצל מטוגן

 

המתכון של :נעמוש ומישמיש שאולוב

מוקפץ עם ערמונים / אילנית בניזרי

חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות דקות
1 בצל סגול או רגיל פרוס לרצועות
2 שיני שום כתוש
4 גזרים לרצועות דקות
רבע כרוב לבן לרצועות
4 ענפי סלרי לרצועות כולל עלים
פלפל חריף אדום לרצועות ללא גרעינים
גמבה אדומה וגמבה צהובה לרצועות
2 שקיות ערמונים בואקום
פטריות חתוכות או שימורים או טרי

בסיר שטוח נטגן בצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה ,
נוסיף לטיגון קצר את השום הכתוש
2 כפות סילאן ,נוסיף את החזה עוף וכפית תבלין צ'ילי או פפריקה ולהקפיץ את החזה עוף עד לשינוי צבע.
להוסיף את הפטריות והערמונים ולהקפיץ דקה ,נפזר מלח ופלפל שחור גרוס ,נוסיף את שאר הירקות נקפיץ
נכסה את הסיר עד לריכוך הירקות ,נוסיף שוב פלפל שחור גרוס,2 כפות רוטב סויה את הנודלס (שהורתח בנפרד וסונן) המבושל נערבב היטב ושומשום לקישוט נבשל לעוד 55 דקות לספיגת טעמים ,בישול כללי בערך חצי שעה.

 

המתכון של : דליה אהרונוביץ אהרונוביץ

תבשיל חצילים פיקנטי
1 חציל, 100 גרם רסק עגבניות, 1 גמבה,3 בצלים קצוצים, כפית פפריקה חריפה מלח וכמון.
צולים בגריל את החציל והגמבה עד שאפשר להסיר את הקליפה.
בסיר מטגנים את הבצל ומוסיפים כוס מים. חותכים לרצועות את החציל והגמבה מוסיפים רסק ותבלינים ומבדלים 200 דקות. זורים עלי פטרוזיליה לקישוט.

תבשיל חציל

 

 

 

כתוב חוות דעת

Be the first to review “ספר המתכונים שלכם חלק ג' – צלייה וכירה”

תודה שהקדשת מזמנך לשתף אותנו בדעתך, כתוב את התרשמותך ממאמר זה בהתאם להוראות המפורטות מטה




12345




בא לכם לפנק? עשרת המתנות המומלצות באתר



הגרילים המומלצים באתר



האביזרים המומלצים באתר