מתכון Balko – שיפודים מנצחים

בשר על מקל – למה לא?

עזבו אותנו מנתחים ענקיים על הגריל שמצריכים הזזה כל רבע שעה, עזבו אותנו מצלייה איטית, עזבו אותנו מלחפש את המלקחיים במשך שעה במגירת הכלים רק כדי להסתפק במרית נשכחת כלשהי כדי להפוך את ההמבורגר. הישראלים כבר הבינו את זה מזמן, ונדמה שאנחנו הולכים ומדביקים את העולם – אין כמו אוכל על שיפוד! אין אחד מאתנו שלא נהנה לקפוץ לצהריים לשיפודיה הקרובה ולשמוע את הטטטססצצ שעולה כשהגריל-מן מניח שני שיפודים של פרגיות על הגריל, ואנחנו טוענים – למה שלא תעשו את זה גם בבית?!

new_HR_CB_Plates_7_25226

למה בכלל להכין שיפודים?

לארח בבית לארוחת על-האש זה בסך הכל די כיף. אתם לא צריכים לעשות יותר מדי לפני כן חוץ מלהרים תוספות וסלטים, ואת העבודה הקשה, לעמוד ליד המנגל, אתם מעבירים לאחד החברים הטובים, בדרך כלל זה שהגיע ראשון, לו אפשר להגיד "אולי תלך להדליק את המנגל בינתיים עד שכולם יגיעו?" (וכן, זה עובד גם עם גריל גז. החבר לא צריך לדעת). אבל אם בא לכם באמת להשקיע קצת יותר, ולעזור לחברים שלכם להצליח לאכול עם יד אחת פנויה להחזיק את הבירה, תכינו שיפודי בשר טעימים שגם נוחים יותר לאכילה ולצלייה וגם שומרים היטב על העסיסיות והטעם.

 

אז איך מתחילים?

קודם כל, אל תפחדו. אין בשר שאי אפשר לשים אותו על שיפוד. הקלאסיקות תמיד עובדות, כמו פרגיות, לבבות, כנפיים, קוביות אנטרקוט וקבב, אבל גם חזה עוף יכול לעבוד מצוין, גם עיסת המבורגר אותה מלפפים סביב שיפוד (ברזל!), ואפילו נקניקיות או דגים. כמובן שגם האופציות הצמחוניות של קוביות ירקות על שיפוד יעבדו מצוין (תתפרעו עם פטריות, קישואים, גמבה ועוד), ואם בא לכם לפנק, אז קינוח בדמות פירות (אננס, אגס ומנגו למשל) על שיפוד כשביניהם מרשמלו יגרום לכל האורחים שלכם להעריץ אתכם.

 

איך מכינים שיפוד טוב?

יש כמה כללים להצלחה של שיפוד איכותי. ראשית, בשר אדום מאד אוהב להצלות בטמפרטורת החדר, אז אם אתם מכינים קבב או קוביות אנטרקוט, השאירו את השיפוד עד שהוא כבר אינו קר למגע ורק אז תעלו אותו על הגריל. עוף על כל סוגיו (כנפיים, פרגיות או חזה) אוהב מרינדות אז תכינו את המרינדה כמה שעות לפני (גם אם היא פשוטה וטובה כמו שמן זית, לימון, שום ומלח) ותנו לעוף לשבת בה לפני שאתם משחילים אותו על השיפוד. שיפודי ברזל הם בחירה טובה יותר משיפודי עץ משום שהם מעבירים את החום בצורה אחידה לכל אורך הבשר (וגם בפנים) לכן עדיף להצטייד בכאלה, אבל אם יש בנמצא רק שיפודי עץ, השרו אותם בתוך מגש עם מים, אפילו לילה לפני. העץ סופח את המים וכך השיפודים לא מתלקחים ונשרפים על המנגל.

 new_HR_CharBroil_Food Shot 9_25228

ועוד כמה דברים שכדאי לא לשכוח

את הצלייה תמיד כדאי להתחיל עם הנתחים שאוהבים חום גבוה (כל דבר עם הרבה שומן) לכן את הקבבים (שחסר לכם ולא ערבבתם עם לפחות 30% של שומן טלה בתוך העיסה, כי זה כל הטעם) והנקניקיות שימו ראשונים, עברו לסטייקים ואת העוף תשאירו לסוף, לקינוח. אם הכנתם שיפודי ירקות קשים כמו בצל או גמבה, מומלץ להניח גם אותם ראשונים יחסית כי לוקח להם מעט זמן להגיע למצב רך, נימוח וטעים. מה עוד? אל תשכחו לשמן את הרשת היטב כדי שלא יישאר חצי שיפוד דבוק עליה, ואם בחרתם בשיפודי ברזל, תהפכו אותם רק בעזרת כפפות כי אף אחד לא רוצה לסיים ארוחה מוקדם בגלל כוויות! שיהיה בתאבון!

לכתבות נוספות לחצו כאן

1 חוות דעת עבור מתכון Balko – שיפודים מנצחים

  • לקוח בלקו

    ישראל

    0 מתוך 5

    […] העוצמתי שלו כדי לצלות כל מאכל בדקות ספורות בלבד! חזה עוף עסיסי, סטייק אנטרקוט משובח, ירקות מוקפצים בגריל, פילה […]

  • כתוב חוות דעת

    כתוב את חוות דעתך על המאמר

    תודה שהקדשת מזמנך לשתף אותנו בדעתך, כתוב את התרשמותך ממאמר זה בהתאם להוראות המפורטות מטה




    12345




    בא לכם לפנק? עשרת המתנות המומלצות באתר



    הגרילים המומלצים באתר



    האביזרים המומלצים באתר