מדריך Balko – מתכון אבירים צלייה איטית בגריל גז

אוהבים את זה

אחחח, אם רק היה אפשר לדמיין את הריח העולה מהגריל השוכן במרפסת.
אם רק היה אפשר לתאר לחוש הטעם במילים את העונג הכי גדול בקולינריה הביתית.
הרי בשביל מה אנחנו הולכים למסעדות? בעיקר כדי ליהנות מאוכל שאיננו מסוגלים או רוצים להכין בבית.

בישראל, יש לפחות פינה אחת סגורה בנושא הזה וקוראים לה "על האש".
מדובר בלא פחות ממדורת שבט מודרנית, שמחזירה אותנו ברגע אחד לתחילת ימי האנושות והמצאת האש.

מדהים לראות אחרי כל השנים האלה שחלוקת התפקידים כמעט ולא השתנתה, אז מה הפלא שמדובר בטקס האהוב ביותר על בני האדם…. הגברים מסביב למנגל צולים, הנשים בדרך כלל עובדות במרץ על התוספות ואזור הישיבה ובשיא הטקס, הבשר מגיע לשולחן.

נתחים לצלייה איטית
אם יש לכם גריל גז בבית, הרווחתם! גריל גז הרבה יותר נוח לשליטה בעצמת האש, ואם לבכם תר אחר נתחים מובחרים, אתם כבר צעד אחד לפני כולם ברמת הביצוע.
את ה- גריל גז יש לחמם היטב לפני השימוש, לשמן עם בצל כמיטב המסורת ואתם מוכנים.
אחד הנתחים המתאימים ביותר לצלייה איטית הוא כמובן נתח האנטריקוט שרק עצם כתיבת שורות אלה מעלה רגש חזק וטעמים שמתחילים לצוף בפה.

אנטריקוט בנוסח הסבלנות משתלמת

מסוגלים לדחות סיפוקים? גם אם לא ממש, הפעם זה ישתלם לכם ובגדול!
מושלם לאירוע מתמשך, מתאים במיוחד לגרילי הגז השונים ונפוץ בעיקר בקרב יוצא דרום אמריקה.
מדובר כמובן על צלייה של נתח שלם (מינימום 3 ק"ג) באש עקיפה.
מניחים את הנתח בצד אחד ומדליקים דווקא את הלהבה הרחוקה ממנו וסוגרים את המכסה.
טיפ: עדיף שהבשר לא ייצא ישר מהמקרר אלא יתרגל לטמפרטורת החדר לפני שהוא עולה על הגריל.

.

 

מתכון אבירים צלייה איטית בגריל גז:

 

מניחים את הנתח על אש עקיפה כפי שהוסבר קודם לכן, לשעה אחת, כאשר מקפידים להפוך כל 10-15 דקות.
עכשיו מגיע החלק האומנותי: מוציאים לקרש חיתוך, עדיף מעץ ולאחר כמה דקות שנתתם לו לנוח, מפרקים את הנתח לאורכו בתפר הקל לזיהוי (הוא יתפרק בנקודה זו בזמן הצלייה).
ככה תקבלו שני חלקים: אחד מהם נקרא בשפת השפים "הנתח של האנטריקוט" צורתו גלילית והחלק השני יהיה שטוח ושומני.
את החלק הגלילי מחזירים לאש ישירה ומגלגלים מצד לצד עד שמתקבלת מידה ההכנה הרצויה.
מוציאים אותו שוב לקרש, ממתינים שיירגע ופורסים לנתחים.
מתבלים במעט מלח גס ופלפל (אפשר לזרוק לאש בשלב זה כמה עלי רוזמרין לשיפור ועידון הטעם)
ומגישים לוהט!

אל תשכחו את הנתח השטוח, גם הוא טעים בטירוף!
את החלק השני זורקים גם כן על אש ישירה, על צידו הנא יותר עד שמתקבלת צריבה רצינית. מורידים חזרה לקרש, ממתינים ופורסים את מה שתגלו כנתח טבחים, או במילים אחרות, הביס הכי טעים באנטריקוט!

ספרו לנו איך היה (-:shutterstock_155261918 (Large)

1 חוות דעת עבור מדריך Balko – מתכון אבירים צלייה איטית בגריל גז

  • לקוח בלקו

    ישראל

    0 מתוך 5

    […] שלו כדי לצלות כל מאכל בדקות ספורות בלבד! חזה עוף עסיסי, סטייק אנטרקוט משובח, ירקות מוקפצים בגריל, פילה דג טרי ועוד המון אפשרויות […]

  • כתוב חוות דעת

    כתוב את חוות דעתך על המאמר

    תודה שהקדשת מזמנך לשתף אותנו בדעתך, כתוב את התרשמותך ממאמר זה בהתאם להוראות המפורטות מטה




    12345




    בא לכם לפנק? עשרת המתנות המומלצות באתר



    הגרילים המומלצים באתר

      גריל גז קולמן גלקסי Coleman Galaxy 4
      ⚽ מבצע מתנות מונדיאל ⚽
      גריל גז קולמן גלקסי Coleman Galaxy 4 כירת צד
      מחיר: ₪3390
      הוסף לעגלת הקניות
      גריל גז Weber Q3200 טיטניום
      מחיר:
      קרא עוד
      גריל גז טיטאן Charbroil Titan
      מחיר:
      קרא עוד
      ⚽ מבצע מתנות מונדיאל ⚽
      גריל גז נפוליאון 410 Napoleon Triumph
      מחיר:
      קרא עוד
      CLASSIC 6
      ⚽ מבצע מתנות מונדיאל ⚽
      גריל גז CharBroil Classic 6
      מחיר: ₪2545
      הוסף לעגלת הקניות


    האביזרים המומלצים באתר