מדריך Balko למרינדות בשר

למה מרינדה?

למה, בעצם, צריך מרינדות? הרי לבשר יש טעם משובח בפני עצמו. ובכן, נכון ולא נכון. אמנם יש בשרים שהטעם שלהם מצוין גם בלי שום תוספות, אבל מרינדה טובה יכולה להעשיר ולהדגיש טעמים, לרכך את הבשר ולהעניק לו נימוחות מבלי להרוס את טעמו הטבעי.
זה, בעצם, ההבדל בין מרינדה לרוטב. מרינדה מטרתה לחדור לעומק הבשר ולהשפיע על המרקם והטעם שלו, בעוד רוטב מתווסף לבשר לאחר שהוא כבר צלוי ולא משפיע על הטעם שלו, פשוט מוסיף עליו טעם נוסף.

כללי יסוד

  • השריית בשר במרינדה תמיד תעשה במקרר.
  • הכלי המומלץ למרינדה יהיה עשוי מזכוכית או חרסינה – כלי ברזל או אלומיניום עלולים להשפיע על הטעם של הבשר.
  • נתחים דקים הם הטובים ביותר למרינדה.
  • זמן ההשרייה משתנה ממרינדה למרינדה וחשוב להקפיד עליו, אבל אפילו יותר חשוב – הבשר יוצא מהמקרר ישר לגריל – לא כדאי שהבשר יישב מחוץ למקרר למשך זמן ארוך.

ועכשיו… המרינדות

מרינדת עשבי תיבול
לֵאילו נתחים מתאים: צלעות טלה, סינטה, אנטריקוט
רכיבים:

  • 5 ענפי רוזמרין
  • 10 ענפי טימין
  • 10 ענפי זעתר טרי
  • 5 גבעולי טרגון
  • 6 עלי בזיליקום
  • 4 שיני שום
  • 4 עלי דפנה
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס

הכנה: קוצצים את כל עשבי התיבול כולל השום, מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים שמן זית איכותי. מעסים היטב את המרינדה על הבשר.
זמן השרייה: 3-4 שעות

מרינדה ים תיכונית לקבב
אילו נתחים מתאים: כל סוגי הקבב
רכיבים:

  • מעט בהרט
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס יין לבן
  • פלפל שחור
  • מלח

הכנה: מערבבים את כל החומרים ויוצקים מעל הקבבים.
זמן השרייה: 8 שעות

מרינדה לימונית
לֵאילו נתחים מתאים: חלקי עוף, דגים, נתחי בשר בקר גדולים
רכיבים:

  • 1/2 כוס לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
  • 1 כוס שמן זית
  • 6 שיני שום כתושות
  • עלים מענף רוזמרין טרי
  • מלח ופלפל גרוס עבה

הכנה: מערבבים את כל החומרים. גם בזמן הצלייה ממשיכים למשוח את הבשר במרינדה עם מברשת.
זמן השרייה: שעתיים לפחות

מרינדת כנפי עוף
רכיבים: (כמויות לפי העין, בהתאם לכמות הכנפיים)

  • ברנדי או יין אדום
  • חרדל
  • שמן זית
  • כורכום
  • פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה)
  • שום כתוש
  • דבש
  • מעט סויה

הכנה: מערבבים את כל החומרים ומורחים היטב על הכנפיים משני הצדדים.
זמן השרייה: כמה שיותר, לכל הפחות שלוש שעות

מרינדה אסייתית
לֵאילו נתחים מתאים: במיוחד לצלעות טלה
רכיבים:

  • 4 כפות סוכר חום
  • 5 כפות שמן זית כתית איכותי
  • 1 כף חומץ אורז (מומלץ ביותר)
  • פלפל שחור
  • 7 שיני שום כתושות
  • 2 ענפי טימין
  • חצי ענף רוזמרין (10 מחטים)
  • 4 עלי בזיליקום
  • 3 כפות טאריקי (מומלץ ביותר)
  • 4 ענפי בצל ירוק קוצצים גס (לקישוט)

הכנה: מערבבים חומץ, שמן זית, סוכר חום, פלפל שחור ושום. מפוררים פנימה את ענפי הטימין והרוזמרין ומוסיפים טאריקי. מורחים היטב על צלעות הטלה.
זמן השרייה: שעתיים

מרינדת פרגיות
לֵאילו נתחים מתאים: אהה… פרגיות!
רכיבים: (שוב, בהתאם לכמות הפרגיות)

  • נענע
  • כמון
  • פפריקה
  • שמן זית
  • לימון
  • פלפל שחור
  • מלח

הכנה: ערבוב פשוט של הרכיבים, טעימה ותיקון טעמים. מזליפים על הפרגיות.
זמן השרייה: שעתיים יספיקו

מרינדה אסייתית לעוף
לֵאילו נתחים מתאים: כל חלקי העוף או לעוף שלם שיעלה על שיפוד.
רכיבים:

  • 1/3 כוס סויה
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/3 כוס טאריקי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ג'ינג'ר כתוש/קצוץ
  • פלפל גרוס עבה

הכנה: מערבבים את כל חלקי המרינדה בקערה עמוקה ולתוכה מכניסים את חלקי העוף. מסובבים את העוף כך שבסוף התהליך כל כולו מרוח במרינדה.
זמן השרייה: 3-4 שעות

מרינדת סטייק
לֵאילו נתחים מתאים: סטייקים שעשויים מחלקים שהם לא אנטריקוט או פילה (אנטריקוט ופילה באמת לא צריכים שום מרינדה)
רכיבים:

  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס סויה
  • רבע כוס יין אדום
  • 3 כפות סוכר
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • כמון

הכנה: מערבבים היטב את כל החומרים ומושחים את הסטייק משני הצדדים, עם הידיים מעסים כך שהמרינדה תיספג היטב.
זמן השרייה: 6 שעות

מרינדה מרוקאית
לֵאילו נתחים מתאים: דגים, פרגיות, חלקי עוף
רכיבים:

  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כף פפריקה מרוקאית חריפה
  • 1 כף כמון
  • 1/3 כף כורכום
  • 1/3 כף "ראס אל חנות" – תערובת תבלינים מרוקאית (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח שולחן
  • פלפל גרוס דק
  • 2 כפות שמן זית

הכנה: מערבבים היטב את כל החומרים ושופכים על הבשר\דגים.
זמן השרייה: שעה אחת מספיקה

מרינדה ארגנטינאית
לֵאילו נתחים מתאים: כרעיים עוף
רכיבים ל-6 כרעיים:

  • 4 כפיות מיץ לימון טרי
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמיר
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • כמה טיפות טבסקו

הכנה: מערבבים את כל החומרים ומושחים היטב את חלקי העוף. בזמן הצלייה צולים עם העצם כלפי האש, עד שהבשר משתחרר מהעצם (כ-15 דקות). הופכים וצולים 5 דקות נוספות.
זמן השרייה: 6 שעות

 

4 חוות דעת עבור מדריך Balko למרינדות בשר

  • לקוח בלקו

    ישראל

    0 מתוך 5

    […] כל הטעמים לתוכו וישמור עליהם. אין מה להבהל מהמילה "מרינדה" – גם שמן זית, שום ומיץ לימון בלבד יכולים להיות […]

  • לקוח בלקו

    ישראל

    0 מתוך 5

    […] מיץ מחצי לימון וכמובן עוף שלם. מערבבים את כל החומרים למרינדה, ומשרים בה את העוף למשך לילה (שומרים כמות קטנה מהמרינדה […]

  • לקוח בלקו

    ישראל

    0 מתוך 5

    […] כל הטעמים לתוכו וישמור עליהם. אין מה להבהל מהמילה "מרינדה" – גם שמן זית, שום ומיץ לימון בלבד יכולים להיות […]

  • לקוח בלקו

    ישראל

    0 מתוך 5

    […] למתכוני מרינדות, תמיד אפשר להיוועץ במדריך המרינדות של B… […]

  • כתוב חוות דעת

    כתוב את חוות דעתך על המאמר

    תודה שהקדשת מזמנך לשתף אותנו בדעתך, כתוב את התרשמותך ממאמר זה בהתאם להוראות המפורטות מטה




    12345




    בא לכם לפנק? עשרת המתנות המומלצות באתר



    הגרילים המומלצים באתר



    האביזרים המומלצים באתר