מעשנת בשר 

 

איך לבחור את המעשנת האידיאלית עבורכם?

אם החלטתם לרכוש מעשנת בשר, כנראה שאתם חובבי בשר אמתיים, מנגליסטים מדופלמים, שהיו
ברשותכם מספר גרילים שונים, על פחמים, על גז ועוד, והגעתם למסקנה שהגיע הזמן לעבור לדבר
הבא – מעשנת בשר, שתנפיק לכם נתחים עסיסיים, מעושנים ואיכותיים. אבל גם אם אתם טירונים
בתחום, לא ממש הוצאת תואר בגריל, אבל קונספט העישון מסקרן אתכם, תוכלו להנות ממעשנת
ביתית ולהוציא ממנה את המיטב! חשוב להבין, המעשנת לא נועדה להחליף את כל שיטות הצלייה
המוכרות והאהובות, אלא לשדרג אותן, לקחת אותן לשלב הבא, להוספת טעמים, ארומות ועסיסיות.
אז איך תבחרו את המעשנת המתאימה לכם? בואו להכיר את מה שקיים בשוק.

מעשנת Apollo של Napoleon

 

מה זה בכלל מעשנת?
אז לפני שאנחנו רצים, תנו לנו להסביר לכם מה זה בכלל מעשנת. המעשנת היא מיכל ארוך, גלילי,
שלרוב עומד בצורה אנכית (למרות שיש גם מעשנות שמונחות לרוחב) בו מדפים שונים עבור חלקים
שונים של תהליך העישון. למטה יש את חלק הבעירה ולמעלה מניחים את נתחי העישון. הבערה
שמתרחשת למעלה מפיקה חום ועשן, העולים למעלה אל הנתחים, מעשנים אותם כהוגן כדי שלכם
תהיה ארוחה טעימה בסוף התהליך. ישנם שני סוגי עישון עיקריים – עישון קר וחם. העישון הקר הוא,
כצפוי, תהליך ארוך יותר, והעישון החם הוא מהיר יותר ומתבצע בטמפרטורה גבוהה יותר. את סוג
העישון תקבעו לפי טעמכם, הזמן שיש לכם וסוג הנתח ברשותכם.

סוגי המעשנות הקיימות
בדיוק כמו בגריל, כיום קיימות שתי מעשנות פופולריות – מעשנות פחם ומעשנות גז. מעשנת פחם
היא, בדיוק כמו גריל פחמים, הבחירה הקלאסית והמוכרת. היא פועלת על פחמים ומספקת טעם
עשיר לבשר. בדיוק כמו בגריל פחמים, גם מעשנת הפחם היא זו שיש לתת יותר תשומת לב בעת
הכנת הבשר באמצעותה, צריך להבין כיצד להדליק אותה, ויש ללמוד אותה ואת דרך פעולתה כדי
להבטיח תוצאה טובה, אך לאלו המשקיעים מובטחת חווית אכילה יוצאת דופן! מעשנת הגז היא נוחה
וקלה יותר. ההצתה פשוטה ומיידית, הניקוי קל ונוח, והטמפרטורות בתוך המעשנת נשמרות בצורה
פשוטה יותר, ללא צורך לטפל בה באופן קבוע, אך יש שאומרים שהטעם הסופי מעט נפגם, בהשוואה
לטעם המתקבל בעישון פחמים.

מעשנת חשמלית דיגיטלית בראדלי - bradleysmoker
מעשנת חשמלית דיגיטלית בראדלי – bradleysmoker

אז מה הסיפור של העץ?
ברוב המעשנות הביתיות יש את מה שגורם לחום (כפי שאמרנו, הבערה של הפחמים או הגז) ואת
החומרים הנוספים שמוסיפים טעמים וארומות. מעשנת עץ היא כזו המשתמשת בשבבי עץ כדי
להוסיף עישון עדין לבשר. את העץ ניתן להוסיף לכל סוגי המעשנות וחשוב להבין גם מה סוג העץ
הנכון. ככלל, מומלץ לבחור בשבבים של עץ פרי כלשהו, שנחשבים לעצים הטובים ביותר לעישון,
וחשוב לזכור כי סוג העץ משפיע מאד על הטעם הסופי של הבשר. דגם מומלץ של מעשנת עץ יהיה
מעשנת העץ הזו. מעשנת עץ בעלת שתי דלתות, המאפשרת צליה נוחה ותוצאה סופית מושלמת.

מעשנת עץ

 

אלו בשרים כדאי לנו לעשן?
אנחנו לא רוצים להגביל אתכם. חשוב שתדעו שהמעשנת היא כלי יעיל לכל כך הרבה דברים, ביניהם
בשרים כמובן, אבל גם דגים, עופות, ותאמינו או לא, אפילו גבינות ניתן לעשן. למרות זאת, חשוב
לזכור שאם אתם בצעדיכם הראשונים בעישון בשר, כדאי לבחור בנתחים שומניים במיוחד, כי הם
אלה שתהליך העישון הכי מחמיא להם. שייטל, אנטרקוט, שוק טלה ואסאדו בגזרת הבשרים וסלמון
ופורל בגזרת הדגים. חשוב לזכור שהנתחים צריכים להיות שלמים, לא חתוכים או פרוסים, על מנת
להשיג את התוצאה הטובה ביותר והבשר לא יתייבש לכם. אם אתם מחפשים מעשנת מקצועית
שתוציא תוצאות מושלמות, אנו ממליצים על מעשנת Big Green Egg, שתיקח את העישון שלכם לעולם אחר,
ברמה של מסעדה!

 

מעשנה
מעשנת קמאדו – BGE מדיום -בינוני

כתוב חוות דעת

Be the first to review “מעשנת בשר ”

תודה שהקדשת מזמנך לשתף אותנו בדעתך, כתוב את התרשמותך ממאמר זה בהתאם להוראות המפורטות מטה




12345




בא לכם לפנק? עשרת המתנות המומלצות באתר



הגרילים המומלצים באתר



האביזרים המומלצים באתר